De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Karaage (Japanse gefrituurde kip)

Deze Japanse krokante kip zit bomvol smaak, is heerlijk sappig en knapperig van buiten. Eveline deelt haar recept.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Karaage

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"In de Japanse keuken is ook kip een grote favoriet. Tori karaage is fried chicken op z’n Japans en lekker op ieder moment van de dag. Eet het als snack, borrelhapje of als onderdeel van een diner."

Bereidingswijze

Karaage kip

  1. Snijd de kipdijfilet in repen en doe in een kom. Snijd of pers de knoflook uit boven de kom. Schil de gember en pers uit boven de kom.

  2. Voeg de kippenbouillonpoeder, knoflook, gember en sojasaus toe aan de kip. Breng op smaak met zout en peper. 

  3. Voeg de aardappelzetmeel toe aan de kom. Meng goed door tot de kip bedekt is.

  4. Verhit de frituurolie in een friteuse of pan tot 180 °C. Frituur de kip in 3-5 minuten knapperig en gaar. Schep de kip met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Pers de citroen uit boven een bakje. Voeg de mayonaise toe en meng goed door.

  6. Haal de sla van de krop. Serveer de kip met de sla en citroen-mayonaise.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat betekent karaage?

Karaage betekent letterlijk 'gefrituurd' in het Japans. Het verwijst naar een techniek waarbij ingrediënten eerst gemarineerd worden en daarna licht door bloem of zetmeel gehaald en gefrituurd. Tori karaage (gefrituurde kip) is het bekendst.

Eveline's Asian Favourites: Karaage

Welke saus bij karaage kip?

Bij karaage kip past vaak een frisse mayo, zoals Japanse kewpie mayo. Voor wat pit kun je een chilisaus of sriracha mayo gebruiken. Klassiek wordt het trouwens vaak gewoon met citroen geserveerd.

Miniatuur

Wat is het verschil tussen karaage en krokante kip?

Karaage wordt gemarineerd en daarna gefrituurd in een dun laagje zetmeel, wat een lichte, knapperige korst geeft. Krokante kip (zoals fried chicken) wordt vaak gepaneerd met bloem en kruiden zonder marinade en heeft een dikkere korst. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.