De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kapucijnersalade met karnemelkdressing

Wat dacht je van een ouderwets lekkere salade met kapucijners, overgoten met een dressing op basis van karnemelk? Rudolph deelt zijn recept!

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kapucijnersalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze salade met kapucijners, overgoten met een dressing op basis van karnemelk is echt heerlijk voor bij de maaltijd of als lunch." 

Bereidingswijze

Kapucijnersalade

  1. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de kapucijners schoon en laat goed uitlekken.

  2. Snijd de komkommer in blokjes, de radijsjes in vieren en de ui in halveringen. Houd een paar blaadjes van de little gem apart en snijd de rest in reepjes.

  3. Meng in een kom de little gem, kapucijners, komkommer, radijs, uien en een scheutje olijfolie. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Karnemelkdressing

  1. Smelt voor de dressing de boter in een pan, voeg de bloem toe en gaar circa 2 minuten. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Verdeel de achtergehouden blaadjes little gem over borden en schep de salade erop. Verdeel de gebakken spekjes erover. Lepel de karnemelkdressing er overheen. Garneer met tuinkers.

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.