De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Jian Dui

Sesamballetjes of jian dui is een gebakken Chinees dessert gemaakt van kleefrijstmeel. Het dessert wordt aan de buitenkant bedekt met sesamzaadjes en is crispy en chewy. Zo maak je ze zelf!

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Jian dui

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Sesamballetjes: je kent ze misschien wel van de dessertkaart van je favoriete Chinese restaurant. Maar wist je dat ze ook héél simpel zelf te maken zijn?" 

Bereidingswijze

Stap 1:
Laat de suiker in het hete water oplossen. Doe het kleefrijstmeel, baking soda in een grote kom, voeg het suikerwater hier aan toe en kneed goed door. Maak er een rol van en snijd vervolgens kleine ballen (ongeveer 3 cm) en haal door het sesamzaad. Dek af en laat ongeveer 10 minuten rusten in de koelkast

Stap 2:
Verhit de olie in de pan tot 120 graden. Bak de sesamballen totdat deze goudbruin zijn.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.