Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes (behalve de mozzarella en de helft van de peterselie) in een kom goed door elkaar. Verdeel het mengsel in twaalf porties.
Vouw elke portie om een stukje mozzarella en vorm er dan balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
Maak de saus wanneer de balletjes in de oven staan. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan, breng het geheel aan de kook en kook de saus ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur.
Pureer de saus kort met de staafmixer, in de blender of keukenmachine tot deze glad is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet de saus weer op laag vuur en voeg de balletjes toe. Schep het geheel rustig om.
Strooi de rest van de peterselie over de saus en balletjes en serveer.
Dit recept komt uit het boek: Pinch of Nom
Uitgeverij Scriptum, €22,99
Fotografie: © Mike English, 2019
0 reacties