Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes van circa 1 cm. Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de chorizo circa 5 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak 2 minuten mee. Schenk de tomatenblokjes en de bouillon erbij en kook het geheel 5 minuten.
Schil intussen de bleekselderij en de bospenen en snijd ze in schuine stukjes. Voeg ze toe aan de hapjespan en kook 5 minuten mee. Voeg eventueel een scheutje water toe als het geheel te dik is. Pluk de blaadjes van de koriander en hak ze fijn. Meng de helft van de koriander door de roomboter. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de bovenkant van de pistoletjes een aantal keer schuin in, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schep de boter in de inkepingen. Bak de pistoletjes in de oven in circa 6 minuten goudbruin en knapperig.
Giet de witte en de bruine bonen af, spoel goed en laat uitlekken. Voeg de witte en de bruine bonen toe aan de hapjespan en warm het geheel goed door.
Serveren
Schep de chorizo-bonenstoofschotel op borden en bestrooi met de resterende koriander. Serveer de pistoletjes erbij.
0 reacties