Profiteroles
-
Verwarm de oven voor op 210 °C.
-
Doe de boter, water, melk en zout in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en haal dan van het vuur af. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig mengsel.
-
Zet de pan weer op medium vuur en blijf 2 tot 3 minuten roeren om de bloem te garen.
-
Doe het beslag in een kom en laat even afkoelen. Voeg dan één-voor-één de eieren toe en mix met de handmixer op de laagste stand. Mix tot een glanzend en stevig beslag.
-
Vul de spuitzak met het soezenbeslag en knip een opening van 1 cm. Spuit ongeveer 30 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Zet de bakplaat in de oven en bak ze 20 minuten tot de profiteroles goudbruin zijn.
-
Zet de oven uit als de profiteroles klaar en laat ze nog 2 min rusten voordat je de ovendeur open maakt. Laat de profiteroles helemaal afkoelen voordat je ze vult.
Mango-vulling
-
Schil de mango en snijd in kleine blokjes van 1 cm.
-
Doe het sinaasappelsap samen met het water, de suiker, kaneel, cayennepoeder, vanille-extract en mango in een steelpan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat 25 minuten in koken.
-
Laat afkoelen en haal de kaneelstokjes uit de pan. Voeg de rum toe en roer door.
-
Smelt de kookchocolade au-bain-marie.
-
Snijd de profiteroles open en vul de profiteroles met de mango-vulling. Dip de bovenkant van de profiterole in de gesmolten chocolade.
2 reacties