De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mango-profiteroles

Zelf profiteroles maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte  zoete soesjes met een fantastische mango-vulling in het programma Shirma's Soul Food.

Shirma's mango profiteroles

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Profiteroles klinken heel chique, maar het zijn eigenlijk gewoon soezen! Met mijn recept laat ik je zien hoe je een zonnige versie maakt met een mango-vulling."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Profiteroles

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.  

  2. Doe de boter, water, melk en zout in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en haal dan van het vuur af. Voeg de bloem toe en meng tot een stevig mengsel. 

  3. Zet de pan weer op medium vuur en blijf 2 tot 3 minuten roeren om de bloem te garen. 

  4. Doe het beslag in een kom en laat even afkoelen. Voeg dan één-voor-één de eieren toe en mix met de handmixer op de laagste stand. Mix tot een glanzend en stevig beslag.

  5. Vul de spuitzak met het soezenbeslag en knip een opening van 1 cm. Spuit ongeveer 30 rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 

  6. Zet de bakplaat in de oven en bak ze 20 minuten tot de profiteroles goudbruin zijn.

  7. Zet de oven uit als de profiteroles klaar en laat ze nog 2 min rusten voordat je de ovendeur open maakt. Laat de profiteroles helemaal afkoelen voordat je ze vult.

Mango-vulling

  1. Schil de mango en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

  2. Doe het sinaasappelsap samen met het water, de suiker, kaneel, cayennepoeder, vanille-extract en mango in een steelpan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat 25 minuten in koken.

  3. Laat afkoelen en haal de kaneelstokjes uit de pan. Voeg de rum toe en roer door. 

  4. Smelt de kookchocolade au-bain-marie. 

  5. Snijd de profiteroles open en vul de profiteroles met de mango-vulling. Dip de bovenkant van de profiterole in de gesmolten chocolade.

Wat moet ik doen met ingestorte profiteroles?

“De enige manier om je profiteroles niet te laten instorten is de oven zo lang mogelijk dicht laten. Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de tijd te geven om de profiteroles in de oven te laten afkoelen. Geduld is het sleutelwoord!” 

Cheesecake oven

Wat zit er in een profiterole?

“In mijn profiteroles zit een vulling van mango. Een lekkere Caribische touch aan dit lekkere gerecht. In mijn recept gebruik ik rum. Eten er kinderen mee? Dan kan je die er natuurlijk beter uit halen.” 

Hartige & Mango Profiteroles

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Lekker, maar waarom worden de ingrediënten aangegeven in "cup" i.p.v. gram?
Irene de Rooij
04-07-2023
24 kitchen
04-07-2023

Ook lekker