Groentestoof
- Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een braadpan. Voeg de tomatenpuree toe bak circa 2 minuten op laag vuur.
- Pel en snipper de ui.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Pel en snijd twee derde van de knoflook.
- Voeg de ui, wortel en de knoflook toe aan de braadpan en fruit circa 5 minuten.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
- Voeg de aubergine, courgette en knolselderij toe aan de pan en bak circa 2 minuten. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje en de rozemarijn toe. Stoof de groente circa 15 minuten met de deksel op de pan.
- Halveer de cherrytomaatjes en stoof circa 2 minuten mee met de groentestoof.
- Rasp de pecorino.
Kaasbrood
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd met een kartelmes een ruitpatroon in het brood.
- Pluk en snijd de bladpeterselie.
- Pel en pers de rest van de knoflook fijn met een knoflookpers.
- Meng de knoflook, peterselie en een beetje olijfolie extra vierge in een kommetje. Voeg de helft van de pecorino toe en roer goed door. Smeer het mengsel in het ruitpatroon van het brood.
- Verwarm het brood circa 4 minuten in de oven.
Serveren
- Verdeel de groentestoof over borden. Strooi de pecorino eroverheen en serveer met het kaasbrood.
0 reacties