Haal met een dunschiller de schil van de citroen. Breng in een pan het water, suiker, azijn, kruidnagels, steranijs, kaneelstokje en de citroenschillen aan de kook. Laat de siroop circa 3 minuten op laag vuur koken. Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Voeg de appels toe aan de siroop en laat circa 4 minuten meekoken.
Variatietip
Je kunt variëren met verschillende kruiden en/of specerijen
Serveertip
Je kunt de appels in tal van gerechten gebruiken. De ingemaakte appels zijn ook lekker als nagerecht. Zeef de appels, bak ze met een handje rozijnen in een beetje boter goudbruin en serveer met een bol vanille-ijs.
Bewaartip
Schep de appels en de specerijen in een gesteriliseerde afsluitbare pot en overgiet met de siroop. Je kunt de appels in de koelkast circa 4 maanden houdbaar.
Te gebruiken bij
Gebruik de appels als vulling voor de vlugge flapjes. Ook lekker om te gebruiken in de glutenvrije amandel-appelcake of vervang een gedeelte van de mini candybars voor de ingemaakte appels bij de candybar cake.
Dit recept is voor circa 500 gram ingemaakte appels.
0 reacties