Hete bliksem
-
Schil de aardappelen en snijd in grote blokjes. Breng een grote pan met ruim water en een flinke zout aan de kook. Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om gaar te stomen.
-
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin op medium vuur de appel en ui ongeveer 10 tot 12 minuten zacht en goudbruin.
-
Bak de spekreepjes in hun eigen vet in een andere koekenpan, gaar en krokant.
-
Doe de gestoofde appel en ui bij de uitgestoomde aardappelen en stamp tot een puree, zo grof als fijn als je wil. Doe de mosterd erbij en kruid met peper. Schep er tot slot de krokante spekblokjes doorheen en serveer direct.
0 reacties