Bereiding:
- Halveer, pel en snijd de uien in halve ringen. Doe met de azijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten afgedekt koken.
- Snijd de vijgen in stukjes. Doe met de marmelade, basterdsuiker, kaneelstokje en kruidnagels bij de uien in de steelpan. Kook in circa 30 minuten zonder deksel tot de uien zacht zijn en het vocht ingekookt is tot een stroop.
- Verwijder de kaneelstok en kruidnagels. Doe over in een glazen potje of kommetje.
- Was en kook de krielen net gaar. Laat afkoelen en snijd doormidden.
- Doe de rucola en krielen in aparte schalen. Knip de rozemarijntakken in stukken. Leg of steek bij de aardappels, zodat je een takje mee kan bakken.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en rangschik op een bord of schaal.
Aan tafel:
- Zet het vlees met boter of olie, zout- en pepermolen, rucola, krielaardappels en de compote op tafel.
- Bak aan tafel de aardappels met een takje rozemarijn in een gourmetpan. Bak het vlees in boter of olie op de plaat. Eet er de compote en rucola bij.
TIPS VAN JET
- Compote over? Die is in de koelkast nog 8 weken houdbaar.
- Deze compote is ook heerlijk bij kaas.
- Laat de poelier of slager het vlees in mooie porties snijden.
Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten >
Nog een tip voor een fris huis? Geen stank meer met de exclusieve 24Kitchen anti-gourmetgeur spray >
0 reacties