Deeg
Kneed de boter, bloem, eieren en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed de ingevette springvorm ermee. Snijd het overige deeg van de rand en bewaar. Prik de bodem in met een vork.
Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil en snijd de aardappels in stukken en kook in circa 20 minuten in ruim water met zout gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp de aardappels met de boter tot puree. Verdeel de aardappelpuree over de bodem.
Kook 2 eieren in circa 10 minuten gaar en laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in partjes. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de onderkant van de asperges en kook circa 3 minuten. Laat de asperges afkoelen in ijswater. Dep de asperges droog en verdeel ze over de taartvorm.
Klop de resterende eieren los met de crème fraîche en meng met de kaas. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Bestrijk de bovenkant van de taart met het ei-roommengsel en bak in circa 1 uur goudbruin en gaar.
0 reacties