De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Gevulde groene kool met gehakt

Rating 0/5
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de groene kool.

We beginnen met het koken van de groene kool:

  • Snijd de bladeren los, was de bladeren en verwijder de dikke nerven.
  • Dompel de koolbladeren onder in het kokende water.
  • Kook circa 1 minuten tot de bladeren zacht zijn.
  • Schep de bladeren uit het water en spoel ze koud.

Nu gaan we de gevulde groene kool met gehakt maken:

  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Meng het gehakt in een kom met mozzarella, ei, knoflookpoeder, paprika poeder en ketchup.
  • Voeg paneermeel toe als het gehakt te nat is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties.
  • Scheur 8 stukken aluminiumfolie af.
  • Sprenkel wat olie op het folie en leg per vel 1 koolblad in het midden.
  • Leg in het midden van de koolbladeren een portie gehakt.
  • Vouw strak dicht zodat de kool om het gehakt zit, herhaal dit.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en bak in circa 20 minuten gaar.


Ga verder met de aardappelblokjes:

  • Snijd de resterende groene kool in dunne reepjes
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de kerrie, ui en knoflook.
  • Voeg de aardappelblokjes en de rest van de kool toe.
  • Bak dit in circa 8 minuten gaar.


Tot slot halen we de gevulde groene kool met gehakt uit de oven:

  • Haal de gevulde pakketjes uit de oven.
  • Pak ze voorzichtig uit.
Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen