De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gehaktbrood met eitjes, bietjes en prei

Verwarm de oven voor op 100 °C. Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven tot ze helemaal gedroogd zijn. Breng een pan met water aan de kook, voeg twee derde van de eieren toe en kook ze circa 6 minuten.

45 min kooktijd
Gehaktbrood met eitjes, bietjes en prei

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 °C.
Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven tot ze helemaal gedroogd zijn. Breng een pan met water aan de kook, voeg twee derde van de eieren toe en kook ze circa 6 minuten. Giet de eieren af en spoel koud met water. Pel de eieren. Haal de boterhammen uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 180 °C. Breek de boterhammen in stukken en doe ze in een grote afsluitbare boterhamzak en maak er met behulp van een deegroller paneermeel van. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Kneed het gehakt, ui, knoflook, de helft van de mosterd, worcestersaus, ketchup, ei, een scheutje olie, nootmuskaat en zoveel paneermeel als nodig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Maak een ovale bal van het gehakt, deuk hem van de bovenkant in, druk de gekookte eieren erin en vouw het gehakt weer over de eieren heen. Rol het gehaktbrood door het overgebleven paneermeel. Vet een stuk aluminiumolie in met een beetje olie en rol het gehaktbrood strak op in de folie. Leg in een ovenschaal en bak circa 15 minuten in de oven.

Haal het gehaktbrood uit de oven en uit de folie. Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehaktbrood circa 1 minuut per kant. Blus af met bokbier, voeg de appelstroop en de resterende mosterd toe en kook het geheel met deksel op de pan circa 10 minuten.

Snijd intussen de prei in de lengte doormidden, spoel schoon onder de kraan en snijd in halve ringen. Pel en snijd de bieten in stukken. Verhit boter in een pan en bak de prei en bieten circa 3 minuten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de groente op bord en leg het gehaktbrood erop. Schenk de saus erover.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker