De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gâteau Lorrain

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gâteau Lorrain

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en voeg het vanillemerg toe. Klop de eiwitten met drie vierde van de suiker stijf. Meng de bloem en de rest van de suiker erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter erdoor. Vet de taartvorm in en bestrooi met suiker. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de cake in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen. 

Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Houd een scheutje koude melk achter. Breng in een pan de resterende melk met het vanillemerg en de helft van de vanillesuiker aan de kook.
Roer in een kom de eidooiers, het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng de warme melk door het eimengsel, schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie tot lauwwarm afkoelen.
Klopt de slagroom stijf. Roer de boter luchtig. Roer de banketbakkersroom los met het rozenwater en voeg toe aan de boter. Spatel de slagroom door de botercrème.


Opmaak
Halveer de cake horizontaal. Verdeel de vulling over de onderkant van de cake, leg de andere plak cake erop. Leg de mal van het wapen van Lorraine op de taart. Bestuif met poedersuiker, verwijder de mal en serveer.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.