De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Fruitsavarin

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Fruitsavarin

Bereidingswijze

Savarindeeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm. Los de gist er in op. Kneed bloem, zout en de eieren tot een deeg. Meng vervolgens de boter en melk erdoor tot deze helemaal in het deeg zijn opgenomen. Leg het deeg in een ingevette savarinvorm en laat circa 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de savarin in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Bewaar het vanillestokje. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Savarinsiroop
Breng het water met de suiker aan de kook. Rasp de schil van de limoen en de sinaasappels boven de siroop en laat circa 10 minuten meetrekken. Voeg de rum toe.
Haal de savarin uit de vorm. Leg de savarin op een rekje en giet de warme siroop erover.
Leg de gedrenkte savarin op de opdienschaal. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met een gladde spuitmond, spuit een ring op de savarin.
Maak het fruit schoon en schik dit op de banketbakkersroom. Decoreer met het achtergehouden vanillestokje.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.