Meringues
-
Verwarm de oven voor op 100 °C.
-
Klop het eiwit met twee eetlepels van suiker luchtig. Voeg daarna pas de rest van de suiker toe en mix verder tot deze is opgenomen. Zet de laatste minuten je mixer op de hoogste stand. Spatel hierna de poedersuiker er met de hand door.
-
Schep driekwart van het schuim in een spuitzak met een glad spuitmondje voor de ronde schuimplakken. Schep de rest van het schuim in een spuitzak met een kartel spuitmondje voor de toefjes.
-
Teken met een taartring of bord twee cirkels op een vel bakpapier van ongeveer 20 cm doorsnede. Draai het papier om en leg op een bakplaat.
-
Spuit twee ronde plakken met het gladde spuitmondje. Maak hiervoor een spiraal van binnen naar buiten. Spuit met het kartel spuitmondje toefjes op de rest van de bakplaat.
-
Laat de meringues twee uur drogen in de oven. Maak de meringues bij voorkeur een dag van tevoren. Zet dan na het drogen de oven uit en laat de meringues er een hele nacht in staan om af te koelen.
Lemoncurd
-
Rasp de schil van 1 citroen fijn en pers beide citroenen volledig uit. Verwarm het sap met 100 g suiker in kleine pan. Roer in een kom 25 g suiker met de citroenrasp, eidooiers en maïzena met een klein scheutje koud water tot een papje. Giet hierop al roerend het hete citroensap. Giet terug in de pan en breng al roerend tegen de kook. Laat 2 minuten heel zachtjes pruttelen en roer van het vuur af de boter erdoor. Laat volledig afkoelen en schep daarna in een kleine spuitzak.
Opmaak
-
Klop de slagroom met suiker stijf en vul hiermee een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit doppen slagroom op een ronde meringueplak. Spuit de opgesteven lemon curd tussen de doppen slagroom. Beleg met vers fruit en plaats de tweede meringueplak er bovenop. Decoreer met doppen slagroom, vers fruit en gedroogde meringue toefjes.
0 reacties