Risolles
-
Snijd de kipfilet in blokken en kook de kip in ruim water in 5 minuten gaar. Pluk de kip in fijnere stukjes.
-
Pel de ui en snipper deze met de teen knoflook fijn. Schil en snijd de peen in kleine blokjes van ongeveer een 1/2 cm en snijd de prei in fijne, halve ringetjes.
-
Fruit de knoflook en ui aan in ruim olie en boter tot deze glazig is. Voeg hieraan een halve eetlepel suiker. Voeg nu de winterwortel, prei en kip toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
-
Voeg 2 eetlepels bloem toe en bak dit 2 minuten in de pan. Voeg daarna al roerend 200 ml melk toe en mix tot en ragout. Proef de ragout en voeg eventueel nog zout toe. Giet de ragout in een kom en zet weg.
-
Breek 1 ei in een ruime kom en voeg hieraan 200 ml melk. Voeg 3 eetlepels bloem toe, 1 eetlepel olie en meng alles tot een glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Bak van het beslag dunne pannekoekjes.
-
Vul nu ieder pannenkoekje met de vulling en vouw dicht.
-
Verwarm in een ruime pan olie tot 180 graden. Klop twee eieren los in een kom. Giet in een aparte kom het paneermeel. Wentel de gevulde pannenkoeken eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de risolles in de hete olie goudbruin.
2 reacties
Het recept voor de pannenkoeken zie je in stap 5.
Veel kookplezier!