Ben je zwanger en baal je ervan dat je zoveel dingen niet meer mag eten? Lees dan vooral door, want deze snelle makreellasagne mag je wél eten als je in verwachting bent van een kindje. Ook fijn: hij hoeft niet in de oven! Roberta laat je met haar Miele-apparatuur zien hoe je de lasagne maakt.
Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C of blancheer 1 minuut in kokend water.
Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng met het spinazie-ricotta mengsel.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek. Halveer de citroen. Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper.
Pak vier borden en bouw de lasagne op. Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel. Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
Meer weten over koken met Miele? Klik dan hier.
0 reacties