De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Snelle makreellasagne

Ben je zwanger en baal je ervan dat je zoveel dingen niet meer mag eten? Lees dan vooral door, want deze snelle makreellasagne mag je wél eten als je in verwachting bent van een kindje. Ook fijn: hij hoeft niet in de oven! Roberta laat je met haar Miele-apparatuur zien hoe je de lasagne maakt. 

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Dit gerecht mag je wél eten als je zwanger bent: snelle makreellasagne

Bereidingswijze

Ben je zwanger en baal je ervan dat je zoveel dingen niet meer mag eten? Lees dan vooral door, want deze snelle makreellasagne mag je wél eten als je in verwachting bent van een kindje. Ook fijn: hij hoeft niet in de oven! Roberta laat je met haar Miele-apparatuur zien hoe je de lasagne maakt. 

Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut. Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C of blancheer 1 minuut in kokend water.

Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn. Meng met het spinazie-ricotta mengsel.

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten tot ze gaar zijn. Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek. Halveer de citroen. Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper.

Pak vier borden en bouw de lasagne op. Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel. Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne. Besprenkel met olijfolie extra vierge. 

Meer weten over koken met Miele? Klik dan hier.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.