Dit recept is afkomstig uit het boek De Brabander Bakt, het vervolg in boekvorm op de gelijknamige 24Kitchen-serie. Hidde de Brabander deelt zijn recepten en kennis, zodat enthousiaste thuisbakkers zelf de lekkerste, spectaculairste resultaten uit hun oven kunnen toveren. Van winegums van gin & tonic tot een eigenzinnige pavlova en natuurlijk deze prachtige macarontaart.
Kortom: dit boek wil je hebben en het is hier te bestellen voor €20,-!
Gingerbread
Meng de boter met de melasse. Voeg de basterdsuiker toe en blijf mengen.
Zeef de bloem met het bakpoeder en de specerijen en meng ze door het boter-suikermengsel. Laat het deeg circa 1 uur koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 165 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Steek er mannetjes uit, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.
Ganache van melkchocolade
Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de slagroom aan de kook in een pan en giet deze op de chocolade. Meng tot een glad mengsel en laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in de spuitzak.
Sinaasappelmarmelade
Schil de oranje schil van de sinaasappels. Snijd de schil in fijne stukjes. Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de vliezen uit. Doe de schil en het vruchtvlees samen met de geleisuiker in een pan en kook ze op laag vuur in circa 10 minuten tot een gelei.
Neem een koekmannetje en spuit dopjes ganache langs de contouren op de koek. Vul de koek tussen de ganache met marmelade. Leg er een tweede koekmannetje op. Maak zo alle gingerbreadmannetjes en vulling op.
Smelt de chocolade voor de garnering of roer de poedersuiker met een paar lepels warm water tot een glazuur. Decoreer de gingerbreadmen naar eigen inzicht met de chocolade of het suikerglazuur.
0 reacties