De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gingerbread men

Mannetjes gemaakt van een soort peperkoek. Doe er jouw favoriete specerijen in en vul ze royaal met ganache en confituur. Ga lekker los met garneren en maak er jouw eigen kunstwerk van.

22 min (voor)bereidingstijd
Gingerbread men

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Dit recept is afkomstig uit het boek De Brabander Bakt, het vervolg in boekvorm op de gelijknamige 24Kitchen-serie. Hidde de Brabander deelt zijn recepten en kennis, zodat enthousiaste thuisbakkers zelf de lekkerste, spectaculairste resultaten uit hun oven kunnen toveren. Van winegums van gin & tonic tot een eigenzinnige pavlova en natuurlijk deze prachtige macarontaart.

Kortom: dit boek wil je hebben en het is hier te bestellen voor €20,-!

Gingerbread

Meng de boter met de melasse. Voeg de basterdsuiker toe en blijf mengen.

Zeef de bloem met het bakpoeder en de specerijen en meng ze door het boter-suikermengsel. Laat het deeg circa 1 uur koelen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 165 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Steek er mannetjes uit, leg ze op de bakplaat en bak ze circa 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Ganache van melkchocolade

Hak de chocolade fijn en doe hem in een kom. Breng de slagroom aan de kook in een pan en giet deze op de chocolade. Meng tot een glad mengsel en laat afkoelen. Doe de afgekoelde ganache in de spuitzak.

Sinaasappelmarmelade

Schil de oranje schil van de sinaasappels. Snijd de schil in fijne stukjes. Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de vliezen uit. Doe de schil en het vruchtvlees samen met de geleisuiker in een pan en kook ze op laag vuur in circa 10 minuten tot een gelei.

Neem een koekmannetje en spuit dopjes ganache langs de contouren op de koek. Vul de koek tussen de ganache met marmelade. Leg er een tweede koekmannetje op. Maak zo alle gingerbreadmannetjes en vulling op.

Smelt de chocolade voor de garnering of roer de poedersuiker met een paar lepels warm water tot een glazuur. Decoreer de gingerbreadmen naar eigen inzicht met de chocolade of het suikerglazuur.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker