1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie tot deze geslonken is. Breng op smaak met zout.
2. Laat uitlekken in een zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit en hak de spinazie.
3. Doe het gehakt in een kom met het ei, zout en peper.
4. Pluk de naalden en blaadjes van de rozemarijn, tijm en oregano en hak fijn. Voeg de helft toe aan het gehakt. Pel en snijd 1 teentje knoflook. Voeg toe en kneed het gehaktmengsel. Voeg in porties paneermeel toe, meng en draai balletjes.
5. Verhit olie in een pan en bak de balletjes rondom aan. Neem ze uit de pan.
6. Pel en snijd 1-2 tenen knoflook in plakjes en fruit in het bakvet met de achtergehouden kruiden.
7. Snijd de ansjovis en voeg toe aan de pan. Laat al roerend oplossen.
8. Voeg dan de passata toe. Voeg de wijn toe. Laat iets inkoken. Breng op smaak met peper. Doe de gehaktballen in de saus. Voeg evt. wat olie van de ansjovis toe.
9. Snijd de courgette en wortel met een spirellisnijder in slierten. Verhit een scheutje olijfolie in een tweede koekenpan en roerbak de groenten in 2 minuten beetgaar.
10.Verdeel de groenten over de borden. Schep de gehaktballetjes en de tomatensaus erop en rasp de Parmezaanse kaas erover. Pluk en scheur de basilicum en strooi over het gerecht.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties