De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade toffeeschotsen

Hak de chocolade grof. Rooster de amandelen in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak de amandelen grof. Vet de bakplaat goed in met olie. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een deel van de amandelen over de bakplaat.

50 min kooktijd
Chocolade toffeeschotsen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocolade Toffeeschotsen
Hak de chocolade grof. Rooster de amandelen in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en hak de amandelen grof. Vet de bakplaat goed in met olie. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel een deel van de amandelen over de bakplaat.

Smelt de boter met de basterdsuiker, water en de honing. Breng langzaam en al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Kook de karamel op zacht voor tot 140 °C. Haal de pan van het vuur en roer goed door. Giet de toffee voorzichtig over de amandelen. Steek de stukjes chocolade in de toffee en laat smelten. Bestrooi met de rest van de amandelen. Laat de toffee in circa 15 minuten afkoelen; dat kan op kamertemperatuur of in de kelder. Snijd de toffee in schotsen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker