De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chocolade-tagliatelle

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chocolade-tagliatelle

Bereidingswijze

Chocoladepastadeeg
Meng bloem, cacaopoeder en het zout met elkaar. Maak hier een kuiltje in en meng in het kuiltje de eieren met de olie. Meng beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en kneed tot een soepel deeg. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vanille-pastasaus
Meng de eidooiers met de slagroom en vanillesuiker in een pan. Gaar zonder te koken. Laat afkoelen en los de boter erin op.

Hazelnootballen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 12 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen. Maal de helft van de hazelnoten met de poedersuiker in het bakje van de staafmixer tot poeder. Voeg het eiwit toe en maal tot marsepein. Rol ballen van circa 2,5 centimeter groot. Maal de rest van hazelnoten met de suiker tot kruim. Rol de marsepeinballen door de jam en vervolgens door het hazelnootkruim.

Fruit
Snijd de schil van de sinaasappel en snijd het citrusfruit tussen de vliezen uit. Maak de rest van het fruit schoon en snijd in stukjes.

Pasta maken
Rol het chocoladepastadeeg dun uit met een deegroller en snijd er tagliatelle van. Breng water aan de kook en kook de pasta in circa 2 minuten gaar.

Serveren
Serveer de tagliatelle met de warme vanille-pastasaus, hazelnootballen en steek het fruit erin. Garneer met takjes munt en een beetje cacaopoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.