Koekbodem
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Maal de koekjes in de foodprocessor fijn en meng met de suiker. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruim over de bodem van de vorm met een kleine opstaande rand. Bak de bodem in circa 15 minuten gaar en zet koel weg.
Pindakaasvulling
Meng de roomkaas met pindakaas en poedersuiker tot een egaal zacht mengsel. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig en spatel door de pindakaasvulling. Verdeel de vulling over de afgekoelde koekbodem en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.
Ganache
Hak en smelt de chocolade au bain-marie met de room en de suiker. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en giet de ganache over de pindakaasvulling.
Garnering
Hak de pinda’s en de witte chocolade. Breek de koekjes in stukken. Verdeel de pinda’s, chocolade en koekjes over de taart en bestrooi met poedersuiker. Zet een nacht in de koelkast voor een stevige vulling.
Meld je aan en praat mee