De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-pindakaastaart

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Maal de koekjes in de foodprocessor fijn en meng met de suiker. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruim over de bodem van de vorm met een kleine opstaande rand. Bak de bodem in circa 15 minuten gaar en zet koel weg.

45 MIN
Chocolade-pindakaastaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Koekbodem
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartschaal in. Maal de koekjes in de foodprocessor fijn en meng met de suiker. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruim over de bodem van de vorm met een kleine opstaande rand. Bak de bodem in circa 15 minuten gaar en zet koel weg.

Pindakaasvulling
Meng de roomkaas met pindakaas en poedersuiker tot een egaal zacht mengsel. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg lobbig en spatel door de pindakaasvulling. Verdeel de vulling over de afgekoelde koekbodem en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

Ganache
Hak en smelt de chocolade au bain-marie met de room en de suiker. Roer goed door tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen en giet de ganache over de pindakaasvulling.

Garnering
Hak de pinda’s en de witte chocolade. Breek de koekjes in stukken. Verdeel de pinda’s, chocolade en koekjes over de taart en bestrooi met poedersuiker. Zet een nacht in de koelkast voor een stevige vulling.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker