De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Brussel vlaai

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Brussel vlaai

Bereidingswijze

Het chocolade vlaaideeg 
Meng voor het vlaaideeg de aangeven ingrediënten en kneed dit in circa 30 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met huishoudfolie afgedekte kom rijzen.

De banketbakkersroom 
Breng voor de banketbakkersroom de melk en de vanille aan de kook. Roer de eidooiers met 50 gram suiker los, voeg de bloem toe en roer glad. Giet er de gekookte melk op. Giet het geheel terug in de pan en kook al roerend gaar. Verwijder het vanillestokje en laat afkoelen.

De chocoladeroom 
Smelt de chocolade au bain-marie. Sla de slagroom en de suiker stijf en meng er de gesmolten chocolade door. Meng tot een egale massa.

De vlaai
Beboter een vlaaivorm en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed er de vorm mee en snijd de randjes af. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vul de vorm met de afgekoelde banketbakkersroom en bak de vlaai gedurende 20 minuten gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat deze op een rekje afkoelen. 

De decoratie
Sla de slagroom stijf. Snijf de cake in blokjes en smelt de chocolade. Verdeel de chocoladeroom over de vlaai en garneer de vlaai met slagroom en cake blokjes. Doe de gesmolten chocolade in een cornetje en spuit lijntjes. Maak het geheel af met geschaafde pure chocolade.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.