De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Broccolischotel met pasta

Zin in iets lekkers met groente? Jet van Nieuwkerk laat je in Lekker Snel! zien hoe je deze schotel maakt.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
broccolischotel

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Je kunt bijna iedereen wel blij maken met pasta. Als je dan toch nog een paar groentes mee wil pakken, is deze schotel perfect. Daarbij is de broccoli een lekkere bite tussen de zachte pasta."

Bereidingswijze

Broccolischotel met pasta

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de prei in reepjes en de broccoli in roosjes. Snijd de knoflook fijn.

  3. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes de laatste 2 minuten met de pasta mee.

  4. Bak de spekreepjes in een koekenpan voor 4-5 minuten. Voeg de fijngesneden prei en knoflook toe aan de pan en bak 4 minuten mee. 

  5. Verhit de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe aan de pan en laat al roerend 1 minuut bakken.

  6. Schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de steelpan en meng tot een gladde saus.

  7. Haal de pan van het vuur af en roer de helft van de geraspte kaas door de saus heen. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.

  8. Giet de rigatoni en broccoli af en doe terug in de kookpan. Voeg hier het prei-spekjesmengsel en kaassaus aan toe en meng goed door elkaar.

  9. Giet het het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak 10 in minuten goudbruin in de oven.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Vraagje,welke kaas is geschikt voor dit recept.
Carla Hulsegge
31-08-2025
Hi!

Dat zou in principe alles kunnen zijn wat jij lekker vindt. Wil je een wat mildere smaak gebruik dan jonge kaas. Wil je wat meer smaak dan is oude kaas perfect.

Groeten,
Amber van team-24Kitchen
24 kitchen
01-09-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.