Broccolischotel met pasta
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de prei in reepjes en de broccoli in roosjes. Snijd de knoflook fijn.
-
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoliroosjes de laatste 2 minuten met de pasta mee.
-
Bak de spekreepjes in een koekenpan voor 4-5 minuten. Voeg de fijngesneden prei en knoflook toe aan de pan en bak 4 minuten mee.
-
Verhit de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe aan de pan en laat al roerend 1 minuut bakken.
-
Schenk al roerend beetje bij beetje de melk in de steelpan en meng tot een gladde saus.
-
Haal de pan van het vuur af en roer de helft van de geraspte kaas door de saus heen. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper en zout.
-
Giet de rigatoni en broccoli af en doe terug in de kookpan. Voeg hier het prei-spekjesmengsel en kaassaus aan toe en meng goed door elkaar.
-
Giet het het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak 10 in minuten goudbruin in de oven.
2 reacties
Dat zou in principe alles kunnen zijn wat jij lekker vindt. Wil je een wat mildere smaak gebruik dan jonge kaas. Wil je wat meer smaak dan is oude kaas perfect.
Groeten,
Amber van team-24Kitchen