De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bretonse bloemkool velouté soep

60 min kooktijd
Bretonse bloemkool velouté soep

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Spiesjes
Ris en hak de tijm en oregano. Pers een halve limoen uit en halveer de mini tomaatjes. Voeg de kruiden, limoensap en tomaatjes toe aan de mini mozzarella en schenk hier de olijfolie overheen. Pluk de blaadjes basilicum en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Bloemkoolsoep
Smelt boter in een pan. Snijd de bloemkool en aardappel in kleine delen en was ze goed. Pel en snipper de ui en knoflook en smoor in de boter. Voeg de bloemkool en aardappel toe en smoor circa 5 minuten mee. Blus af met de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat dit circa 25 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Liaison
Splits de eieren en vermeng de eidooiers met de slagroom. Giet een klein beetje warme soep bij het eidooiermengsel. Klop dit goed los en voeg dit geheel aan de soep toe. Roer de soep goed door en breng tegen de kook aan. De soep zal een lichte binding krijgen maar mag niet meer koken. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Snijd de bieslook fijn.

Serveren
Prik al de ingrediënten van de spiesjes om en om aan de spies. Serveer de soep in een warme soepkommen, bestrooi met bieslook en leg de spiesjes erop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker