Stap 1:
Doe twee eetlepels sojasaus, maizena en geraspte kokos in een kom en roer goed door. Voeg de garnalen toe. Meng totdat alle garnalen bedekt zijn met de marinade.
Stap 2:
Verhit de olie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen goudbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3:
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui en rode peper in ringen. Rasp de gember.
Stap 4:
Gebruik de olie van de garnalen om de ui en paprika in te bakken. Voeg de knoflook, gember, bosui en rode peper toe en bak een paar minuten mee. Giet eventueel wat olie af als je nog wat in de pan hebt. Voeg de rest van de sojasaus, ketchup, zoete chilisaus en rodewijnazijn en 100 ml water toe aan de pan en laat het een paar minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5:
Voeg de gebakken garnalen toe aan de saus en warm een paar minuten mee. Serveer de zoetzure garnalen met gebakken rijst.
0 reacties