24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Soesjes

Rating 5/5

Verwarm de oven voor op 210 ºC. Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook. Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.

Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen. Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin. 

Breng voor de vulling de melk aan de kook. Sla de suiker met de eidooiers op en meng er de bloem door tot een gladde massa ontstaat. Giet de kokende melk er over en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar. Laat de banketbakkersroom afkoelen en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Vul de onderkant van de soesjes met de vulling. Verwarm suiker tot je een mooie caramel hebt. Doop er de bovenkanten van de soesjes in.

Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen