De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Boterbrood

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Boterbrood

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de melk tot lauwwarm. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin gedroogde gist, melk, suiker, zout en eieren. Kneed tot een deeg en meng de boter erdoor tot er een egaal en soepel deeg ontstaat. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek het deeg met een vel ingevet plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.

Topping
Klop de boter luchtig, schep in een spuitzak met een gladde spuitmond. Druk met 2 vingers gaatjes in het gerezen deeg en doe dit om de centimeter. Snijd de boter in blokjes en leg in de gaatjes. Strooi de geschaafde amandelen over het deeg. Meng suiker met kaneelpoeder en strooi over het deeg. Laat nog circa 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak het boterbrood in 20 minuten goudbruin en krokant.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.