De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bert van Leeuwens Charlotte Royal

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Bert van Leeuwens Charlotte Royal

Bereidingswijze

Biscuitrol
Verwarm de oven voor 200 ºC. Smelt de boter. Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Roer de eieren met de resterende suiker schuimig. Meng de bloem met het amandelmeel. Roer de boter door de eidooiers, roer de helft van de bloem en een eetlepel eiwit erdoor. Spatel de rest van de bloem en het eiwit erdoor. Smeer het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in de oven in circa 7 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en besmeer de plak met jam. Rol de plak op en laat de rol opstijven in de koelkast.

Bavaroise
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom yoghurt dik. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker. Schenk er een beetje room bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij de warme room en bind op laag vuur zonder te koken. Laat de compositie afkoelen. Los, op middelhoog vuur, de gelatine met aanhangend water op in een pan en roer de gelatine door de compositie. Spatel de room erdoor. Meng het fruit met de cognac en de vanillesuiker.

Charlotte Royal
Snijd de biscuitrol in plakjes. Bekleed de kom met plasticfolie. Bekleed de binnenkant van de kom met plakjes biscuit en schenk twee derde van de bavaroise erop. Meng de rest van de bavaroise met het fruit en schenk in de kom. Beleg de bavaroise met plakjes biscuit en vouw het plastic dicht. Leg er een bord op en laat de Charlotte Royal minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Verwarm en zeef de jam en rooster de amandelen in een droge pan. Bestrijk de Charlotte Royal met de jam en rol de rand door de amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.