De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle met zweedse balletjes

Zweedse balletjes zijn dé traktatie na een dagje meubels shoppen. Wij laten zien hoe je ze thuis maakt.

30 MIN
Tagliatelle met Zweedse balletjes

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Een dagje naar de Scandinavische meubelwinkel is niet compleet zonder de heerlijke Zweedse gehaktballetjes. Vanaf vandaag kun je zo ook thuis maken. En we kunnen je verzekeren dat het makkelijker is dan een kast in elkaar zetten. 

Bereidingswijze

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook

2. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el roomboter in een gietijzeren braadpan en fruit hierin de ui. Haal uit de pan en laat even afkoelen.

3. Hak de peterselie (inclusief stelen), bewaar de helft voor garnering. Meng de andere helft met de ui, het gehakt, ei, paneermeel, nootmuskaat, piment, peper en zout. Draai kleine gehaktballetjes van het mengsel.

4. Verhit de rest van de boter in een gietijzeren braadpan en bak de balletjes rondom aan.

5. Kook ondertussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking.

6. Voeg de mosterd toe, gevolgd door de bouillon en room. Laat circa 5 minuten pruttelen tot de ballen gaar zijn. Doe wat pastawater bij de saus en laat iets indikken. Breng op smaak met zout en peper.

7. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de gehaktballetjes en de saus eroverheen en maak af met de achtergehouden peterselie.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker