Rijst koken
-
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng vervolgens de sushipoeder erdoor en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Tamago (ei)
-
Tamago
Meng de eieren met de melk, suiker en het zout. Verhit olie in een koekenpan en verdeel een gedeelte van het eiermengsel over de pan. Rol langzaam op in de pan. Giet er volgens het resterende eiermengsel bij en rol nogmaals op. Snijd de omelet in stukken. Houd 1/3 apart voor de sushirol en snijd alvast in reepjes.
Sushirol en Moneybag
-
Snijd de oshinko in een dunne reep. Schil en rasp de wortel. Snijd de komkommer in een dunne reep en verwijder de zaadlijst. Pel en ontpit de avocado en snijd één helft in dunne plakken en de andere helft in blokjes.
-
Snijd de smac in plakken van circa 1 cm. Verhit een koekenpan en bak de smac voor enkele minuten. Snijd vervolgens de plakken in 3 stukken.
-
Snijd twee van de tofu skin in repen en bewaar de rest om later te vullen. Verwijder het uiteinde van de garnaal.
-
Leg een sushi-mat op de werkplank en leg daar het zeewierblad op. Verdeel de rijst over het zeewier maar laat ongeveer 2 cm aan de bovenkant van het vel. Verdeel dan de komkommer, oshinko, ham, plakken avocado, garnaal, wortel, tofu skin en omeletreepjes op ongeveer een kwart een kwart van de kant met de rijst. Rol strak op met behulp van de sushi-mat en snijd in stukken. Serveer met teriyakisaus en sesamzaad.
-
Meng de avocadoblokjes met de sriracha en mayonaise. Vul de tofu skin met de avocado en vervolgens met de garnaal.
-
Maak de bento box af: vul je bento box met de sushi, tamago en gevulde money bags. Serveer met de sla en cherrytomaten.
0 reacties