De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Baskische Vissandwich

Halveer de heilbotfilets overlangs tot dunne filets. Draai in de keukenmachine de zalm met het eiwit, zout, peper en slagroom tot een gladde mousse. Spuit met behulp van een spuitzak een rand zalmmousse op 4 heilbotfilets (laat het midden vrij). Snijd voor de vulling de lente-uien fijn.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Baskische Vissandwich

Bereidingswijze

Halveer de heilbotfilets overlangs tot dunne filets. Draai in de keukenmachine de zalm met het eiwit, zout, peper en slagroom tot een gladde mousse. Spuit met behulp van een spuitzak een rand zalmmousse op 4 heilbotfilets (laat het midden vrij). Snijd voor de vulling de lente-uien fijn. Snijd de ham in fijne reepjes. Schil de aardappels. Snijd de courgette en aardappels in blokjes. Snijd de inktvis in stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de lente-ui en ham. Voeg de courgette- en aardappelblokjes toe en bak circa 5 minuten, zodat de aardappel net gaar is. Blus af met de room en voeg de inktvisinkt en driekwart van de inktvis toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de inktvisragout op de visfilets en dek af met de rest van de heilbotfilets. Stoom in de stoomoven de vissandwiches met de trostomaatjes circa 6 minuten op 85°C. Stoom de spinazie circa 1 minuut op 100 °C. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Haal de achtergehouden inktvis door de bloem en frituur goudbruin en krokant. Bestrooi met zout. Schep de spinazie op de borden. Leg hierop de vissandwiches en verdeel de tomaatjes eromheen. Garneer met gefrituurde inktvis, een takje kervel en een drupje olijfolie.

Dit recept komt uit de aflevering over San Sebastian van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.