De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananen-pindacake

70 min kooktijd
Bananen-pindacake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Klop de eieren met de suiker luchtig tot de suiker helemaal is opgelost. Prak de bananen en meng met het ei. Meng de bloem met bakpoeder, kaneel- en gemberpoeder en spatel door de bananenmassa. Smelt de boter en spatel door het beslag. Vet het cakeblik in en beleg met een stukje bakpapier. Schep het cakebeslag in het cakeblik. Bestrooi de cake met de pinda’s en bak in circa 1 uur en 10 minuten gaar.

Fondant
Meng het eiwit met de poedersuiker tot een egale massa. Meng de helft van de fondant met de cacaopoeder.

Cornetje
Knip uit bakpapier een rechthoekige rechthoek. Vouw de lange punt onder de afgeknipte zijde zodat er een soort pijltje ontstaat. Vouw de punt om je hand en vouw het uiterste puntje naar binnen, om hem vast te zetten.

Schep de fondant in het cornetjes en spuit over de afgekoelde cake.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker