De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bananenbroodpudding met yoghurt

Bananenbrood + broodpudding = de ideale snack én een geweldige manier om kliekjes op te maken. Probeer het zelf!

30 min kooktijd
bananenbroodpudding

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Deze bananebroodpudding met yoghurt is heerlijk romig en een leuk alternatief op het standaard bananenbrood."

Bereidingswijze

Bananenbroodpudding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Meng de eieren, een vierde van de basterdsuiker en twee derde van de yoghurt, water en kaneelpoeder in een grote kom door elkaar. Scheur het brood in stukken en dompel het onder in het yoghurtmengsel tot het in circa 5 minuten helemaal volgezogen is.

  3. Pel de bananen en snijd de helft in grove stukken. Kneed de stukken banaan en een snufje zout door de broodpap maar maak het niet te fijn. Vet de aluminiumbakjes in met olie en bestrooi met de helft van de resterende basterdsuiker.

  4. Snijd de resterende banaan in de lengte doormidden en leg ze in de vorm. Snijd de boter in blokjes en verdeel de helft over de bodem van de vorm. Schep de helft van de broodpap met banaan erover, verdeel de rest van de boter en suiker erover en schep het laatste gedeelte broodpap erop.

  5. Bak de broodpudding 25-35 minuten in de oven. Haal de broodpudding uit de oven en laat omgekeerd afkoelen. Serveer de broodpudding met de overgebleven yoghurt.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker