Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en zet ze in een ovenschaal. Kook het water en 225 g suiker circa 6 minuten op hoog vuur tot een goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de bodem van de vormpjes. Breek de eieren in een kom. Voeg de resterende suiker toe en klop schuimig. Voeg de melk en kokosmelk toe en meng goed door. Schenk het kokosmengsel in vormpjes tot net onder de rand. Schenk een laagje heet water in de ovenschaal met de vormpjes en zet deze 40 minuten in de oven tot de crème gaar is. Haal de vormpjes uit de ovenschaal en laat de crème caramel afkoelen. Snijd de rand met een scherp mes los. Keer de vormpjes om zodat de karamel erover loopt.
Dit recept komt uit de aflevering over Hanoi van het programma The Taste of Life Travel.
Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en zet ze in een ovenschaal. Kook het water en 225 g suiker circa 6 minuten op hoog vuur tot een goudbruine karamel. Verdeel de karamel over de bodem van de vormpjes. Breek de eieren in een kom.
0 reacties