De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

asperge-brie slof

Verwarm de oven voor op 230 ºC. Blaker de paprika’s in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten zwart. Pof de paprika’s circa 10 minuten in een dichtgeknoopt plasticzakje. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges circa 4 minuten.

45 MIN
Asperge-brie slof

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Asperge-brie slof
Verwarm de oven voor op 230 ºC. Blaker de paprika’s in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten zwart. Pof de paprika’s circa 10 minuten in een dichtgeknoopt plasticzakje. Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges circa 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen in ijswater. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de brie in plakken van 5 millimeter dik. Haal het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s met de ui, knoflook en een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van circa 40x40 cm. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg 1 centimeter van de zijkant in en prik het binnenste gedeelte in met een vork. Zo zorg je ervoor dat de buitenste rand meer gaat rijzen dan de binnenkant. Smeer het binnenste kader in met de paprikavulling en beleg met brie en asperges. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het deeg. Bak de slof in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Rucolapesto
Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de rucola, pijnboompitten en knoflook, roer de olie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pesto bij de asperge-brieslof.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker