Schil de sinaasappel, bewaard de schil en snijd partjes uit de sinaasappel. Schil de cactusvijgen (pas op want er kunnen nog kleine stekels in de schil zitten) en snijd het vruchtvlees in plakken. Kook het vruchtvlees met honing en limoensap gaar. Pureer het vruchtvlees en zeef de pitjes eruit. Laat de saus afkoelen. Breng de melk aan de kook en voeg rijst, de kaneelstok, sinaasappelschil en de kruidnagels toe. Kook de rijst in circa 25 minuten gaar. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra melk of water toe. Snijd de sinaasappels in partjes. Verwijder de kaneelstok, sinaasappelschil en de kruidnagels. Schep de rijst op de borden en schenk de gecondenseerde melk en cactusvijgensaus erover. Garneer met de partjes sinaasappel.
Dit recept komt uit de aflevering over Mexico van het programma The Taste of Life Travel.
Een typisch Mexicaans dessert van rijst met cactusvijgen en sinaasappel.
0 reacties