De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoen-cheesecake

Bak deze overheerlijke cheesecake met pompoen, gember en een vleugje kaneel in de oven.

120 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
Pompoen cheesecake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bak deze overheerlijke cheesecake met pompoen, gember en een vleugje kaneel in de oven. De bodem is gemaakt van Mariakoekjes. Klinkt heerlijk, toch?

Bereidingswijze

Mariabodem
Verwarm de oven voor op 130 ºC. Smelt de boter. Verkruimel voor de bodem de koekjes, bruine suiker en het cacaopoeder in het bakje van de staafmixer. Meng de gesmolten boter erdoor. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Druk de koekkruimels stevig in de vorm.

Vulling
Schil en snijd de gember in stukken. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoen samen met de gember in circa 20 minuten gaar. Laat uitlekken en pureer in het bakje van de staafmixer. Roer de roomkaas los met de mixer. Voeg de basterdsuiker toe en meng goed door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg en de bloem toe aan de roomkaas. Voeg één voor één de eieren, het kaneelpoeder en de nootmuskaat toe. Meng de pompoenpuree erdoor. Giet de vulling op de kruimelbodem. Bak de cake in circa 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake afkoelen na het bakken.

Pompoencompote
Snijd de pompoen in kleine blokjes en doe ze in een pan. Giet er water bij tot de pompoen net onderstaat. Breng het water met de pompoen, de maplesiroop en het kaneelpoeder aan de kook. Kook de blokjes pompoen in circa 15 minuten gaar. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water, voeg toe aan de kokende compote zodat deze wat dikker wordt. Voeg de abrikozenjam toe en meng goed door. Laat de compote afkoelen.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin en laat afkoelen. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg en de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit de slagroom rondom de cake en laat het midden open. Strooi de geschaafde amandelen over de rand met slagroom. Schaaf met een dunschiller chocolade over de slagroom. Schep de pompoencompote in het midden van de cheesecake.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker