De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandelmousse met armagnacpruimen

Maak indruk op je vrienden met dit verrassende gerecht van amandelmousse met armagnacpruimen geserveerd met een knapperige sesamwafel.

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Amandelmousse met armagnacpruimen

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Amandelmousse
Verwarm de melk met de amandelspijs en roer goed door. Laat het amandelspijs circa 5 minuten op laag vuur in de melk trekken en zet het vuur uit. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Knijp het vocht uit de blaadjes en voeg toe aan de warme melk. Roer goed door en laat de gelatine oplossen. Laat de gelatine niet koken, want dan verliest de gelatine zijn bindkracht. Schenk de melk door een zeef, zodat de amandelspijs achter blijft en laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom met de suiker tot het zo dik is als yoghurt. Vouw met een spatel de slagroom door de afgekoelde amandelmelk. Hak de amaretti koekjes fijn met een mes. Verdeel over de glazen.  Schep de amandelmousse er voorzichtig op. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Sesamwafel
Verwarm de oven voor op 170 °C.

Smelt de roomboter in een pan. Meng poedersuiker, bloem, sesamzaad en zout door elkaar. Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar. Voeg het sinaasappelsap toe en roer goed door tot een stevig beslag.

Bekleed een rooster voor in de oven met siliconematje of bakpapier. Schep er een halve eetlepel beslag op en draai met de bolle kant van de lepel cirkelvormig en dun uit. Maak cirkels die zo breed zijn als de bovenkant van het glas waar de amandelmousse in zit. Ga zo verder tot de bakplaat vol is. Houd een tussenruimte aan van 1 cm. Bak de wafels in 10 minuten goudbruin en krokant in de oven. Maak in het midden een klein gaatje met een vork. Laat ze daarna goed afkoelen en haal ze met een paletmes van het bakpapier.

Pruimen
Laat het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Halveer de pruimen over de lengte, snijd ze in reepjes en daarna in kleine blokjes. Voeg de pruimen en de armagnac toe aan het sinaasappelsap, verwarm 1 minuut en laat stroperig worden. Bewaar in de koelkast.

’s Avonds afmaken

Pruimen
Verwarm de armagnacpruimen kort.

Opmaak bord
Verdeel de lauwwarme armagnacpruimen over de amandelmousse. De mousse hoeft niet helemaal bedekt te zijn. Lepel een beetje van de siroop over de mousse. Leg de sesamwafel op het glas en steek een topje munt in het gaatje.
 

 
Hollandse bellen


Geloof je ‘t het zelf? Een droge sprankelwijn uit Noord-Holland, uit de buurt van Heerhugowaard. Dit dronken wij met veel lol bij het nagerecht. Niet alleen omdat het een rariteit is, maar ook vooral omdat het gewoon lekker bleek te zijn. Grappig maar waar! Natuurlijk staat deze wijn niet bij elke buurtsuper opgestapeld naast de weekfolder, dus mag je ook een andere bellenwijn uitzoeken hoor.
Neem er wel één die een beetje makkelijk wegdrinkt en niet al te droog is, een lekkere Vonkelwijn uit Zuid-Afrika is ook leuk om eens te proberen!
Hollandse tip: Serveer de wijn in een brede flûte zodat je de sesamwafel er lekker in kunt dopen. Wat met koffie en koek kan, mag hier ook!

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker