De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aardbeienslof

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aardbeienslof

Bereidingswijze

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Schenk het eidooiermengsel in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Sloffendeeg‹
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de helft van de banketbakkersroom toe. Verdeel het deeg in de ovale taartvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Glanslaag‹
Week de gelatine in ruim koud water. Halveer de citroen en pers het sap eruit. Breng het water met de suiker en het citroensap aan de kook tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de jam toe. Los de gelatine erin op en roer goed door. Laat de gelei afkoelen tot handwarm.

Topping
Klop de slagroom op en meng met de resterende banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Maak de aardbeien schoon en druk ze in de banketbakkersroom. Bestrijk met de glanslaag. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

1 eetlepel is geen 15 gram bloem. Jammer dat de banketbakkersroom net niet stevig genoeg was
Maria Vermeulen-Nillesen â›łïž
14-08-2025
Hi!

Jammer om te horen. Net wat langer garen van de bloem en iets langer laten inkoken wil weleens helpen.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
19-08-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.