In gesprek met Food&Wine laat Di Martino weten dat er een aantal voorwaardes zijn om de perfecte tomatensaus te maken. Het belangrijkst is volgens Di Martino echter om een goede balans te vinden. Vooral de balans tussen de dikte van de pasta en de zurigheid van de tomaat is van belang. Hij adviseert om een zuurdere tomaat te gebruiken bij een dikkere pasta. Dit komt doordat bij het koken van dikkere pasta meer zetmeel vrijkomt en dit de zurigheid van de saus tegengewicht kan bieden.
Lees ook: Hó, stop! Gooi het kookvocht van je pasta niet meer weg >
Hoe lang kook je de pasta?
Naast de perfecte balans is ook de kooktijd cruciaal. Di Martino kookt zijn spaghetti namelijk slechts 4 minuten in water en laat ze vervolgens nog eens 4 minuten in de saus sudderen. Het toevoegen van de pasta zal er ook voor zorgen dat de saus zal indikken en hierdoor zal de saus zich hechten aan de pasta. Gedurende de laatste 2 minuten moet je de pan nog even goed door elkaar schudden, zodat je zeker weet dat de pasta en de saus goed zijn gemengd.