Er gaat niks boven het maken van je eigen champignonsoep. Zeker als de zon zich steeds beter verstopt, is de champignonsoep van 24Kitchen hét recept om jezelf te vriend te houden. Paddenstoelen zijn, net als pompoen het ultieme herfst-ingrediënt. Het opentrekken van een blik is misschien de makkelijke weg, even goed een dooddoener als je eenmaal de smaak van een zelfgemaakte kent. 

Champignonsoep maken

Als je echt lekkere champignonsoep wilt maken, dan kun je daar vlees, bijvoorbeeld varkensgehakt, aan toevoegen om het wat meer smaak te geven. Door er ook groenten aan toe te voegen geef je het geheel wat meer kleur. Maar… het belangrijkste ingrediënt van champignonsoep is natuurlijk de champignons. Doe vooral niet te veel moeite, je hoeft ze niet te wassen en ook de steeltjes kun je eraan laten. Als je toch wat zand ziet, dan kun je dat er gewoon af poetsen met een stukje papier, mesje of borsteltje. Was de champignons niet, want dan zuigen ze zich vol en gaat er een hoop smaak verloren. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, dan gooi de de champignons met het grootste gemak in de keukenmachine. Je hóeft ze natuurlijk niet allemaal met de hand te snijden. Toch wordt champignonsoep wel het lekkerst als je de verse champignons in plakjes snijdt. De structuur is dan beter. Hoeft niet perfect in gelijke plakken, want het is wel soep waar we het over hebben, hè.

Naar advies van de moeder van 24Kitchen-chef Estée Strooker, doe je door elke soep een scheutje wijn. Door een heldere champignonsoep (op basis van bouillon) gebruikt ze bijvoorbeeld witte wijn. Daarvoor hoef je geen nieuwe fles open te trekken, maar dit kan ook gewoon wijn zijn die net een paar dagen te lang openstaat en niet meer helemaal lekker is om te drinken. 

Champignonsoep serveren

Je kunt je champignonsoep serveren door lekker veel champignons op te scheppen en ervoor te zorgen dat er genoeg garnituur bij komt kijken. Serveer er een stuk brood bij en je hebt meteen een gezonde, vullende maaltijd.