Zoete aardappeltaart

26
Makkelijk
Zoete aardappeltaart

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Deeg
Meng bloem, boter, suiker en zout in een grote kom. Kneed het tot een kruimelig geheel. Kluts in een apart kommetje het ei en het water. Kneed het deeg tot een bal en zet het deeg afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast. Voeg als het deeg te nat is een beetje bloem toe.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in grove stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 10 minuten gaar. Giet het water af, voeg boter toe en stamp de aardappels fijn.

Vet de springvorm in en bekleed de springvorm met bakpapier.
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de sinaasappelschil. Voeg vanillemerg, sinaasappelrasp, kokosmelk, eieren, 5-spices en suiker toe aan het aardappelmengsel en klop met de mixer tot een glad geheel.

Bekleed de springvorm met het deeg. Schenk de aardappelvulling erin en bak de taart  circa 1 uur in de oven. Laat de taart circa 30 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en serveert.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 500 g bloem
  • 350 g zachte roomboter
  • 3 el suiker
  • 2 el zout
  • 1 ei
  • 125 ml water

Vulling

  • 500 g zoete aardappels
  • 125 g zachte roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 1 sinaasappel
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 tl 5-spices
  • 200 g suiker

Extra nodig

  • mixer
  • pureestamper
  • springvorm van 23 cm doorsnede
  • bakpapier
  • plasticfolie
Zoete aardappeltaart
Geef je waardering
26