De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Sloppy Joe

Voor de tomatensaus; pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Sloppy Joe

Bereidingswijze

Voor de tomatensaus

Pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze in een blender. Voeg de gepureerde tomaten en gedroogde oregano toe. Laat inkoken tot een saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor de burgers

Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de gesneden ui, knoflook, BBQ kruiden, bruine suiker, paneermeel en ei toe aan het gehakt. Kneed met koude handen het gehakt goed door. Maak platte ovalen burgers en bak de burgers goudbruin aan in een koekenpan. Voeg de goudbruine burgers toe aan de ingekookte tomatensaus en laat 15 minuten sudderen.

Snijd de broodjes doormidden en beleg deze met een burger en bedek ruim met saus.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat ƩƩn groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediĆ«nten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediĆ«nten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.