Fondantbloemen
Rol de rolfondant dun uit. Steek de rolfondant uit met de bloemensteker laat de bloemen in een eierrekje circa 24 uur drogen.
Biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers door het eiwit samen met de bloem en de boter. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak in circa 1 uur voor de grote taartvorm en 35 minuten voor de kleine taartvorm goudbruin en gaar. Haal de biscuits uit de oven en laat afkoelen.
Mascarponecrème
Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg samen met de mascarpone toe aan de boter en roer goed door.
Vulling en afwerking
Snijd de biscuits horizontaal door en bestrijk eerst met jam en vervolgens met een dunne laag mascarponecrème. Leg de grote biscuitplakken op elkaar en bestrijk de buitenkant met de mascarponecrème en strijk af met een gekartelde decoratiekam. Herhaal dit met de kleine biscuitplakken zodat je 2 taarten krijgt. Leg de kleine taart iets van de rand op de grote taart. Verdeel de fondantbloemen over de taart. Garneer met het rode fruit en blaadjes munt. Kook suiker tot een lichte karamel en laat het iets afkoelen. Trek met behulp van 2 vorken lange draden van de karamel en wapper uit over een vel bakpapier. Drapeer de karameldraden over de bovenkant van de bloementaart.
Tip: je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Gedroogde bietenpoeder voor rood, tarwegraspoeder voor groen, en kurkuma voor geel.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties