Pilav met sesam-soja asperges

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pilav

  • Kneus de stengel citroengras.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit het citroengras en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Gaar de rijst in circa 18 minuten. Roer af en toe goed door.
  • Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui en de taugé toe aan de rijst.
  • Verwijder het citroengras.

Groene asperges

  • Verwijder de houterige uiteindes van de asperges. Omwikkel de asperges met de plakjes katenspek.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de asperges rondom in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg de laatste 5 minuten de bruine basterdsuiker, sesamzaadjes en de sojasaus toe. 

Eieren

  • Breng een pannetje met water aan de kook.
  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en halveer de eieren.

Serveren

  • Verdeel de pilav over borden. Verdeel de sesam-soja asperges over de pilav. Leg de eieren erop.

Ingredienten

4
Personen

Pilav met sesam-soja asperges

  • 1 stengel citroengras
  • arachideolie
  • 1 el kurkuma
  • 300 g pandan rijst
  • 800 ml water
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 1 bosje bosui
  • 100 g taugé
  • 500 g groene asperges
  • 10 plakjes katenspek
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 4 eieren
Geef je waardering
1