De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pilav met sesam-soja asperges

30 min kooktijd
Pilav met sesam-soja asperges

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pilav

  • Kneus de stengel citroengras.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit het citroengras en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Gaar de rijst in circa 18 minuten. Roer af en toe goed door.
  • Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui en de taugé toe aan de rijst.
  • Verwijder het citroengras.

Groene asperges

  • Verwijder de houterige uiteindes van de asperges. Omwikkel de asperges met de plakjes katenspek.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de asperges rondom in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg de laatste 5 minuten de bruine basterdsuiker, sesamzaadjes en de sojasaus toe. 

Eieren

  • Breng een pannetje met water aan de kook.
  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en halveer de eieren.

Serveren

  • Verdeel de pilav over borden. Verdeel de sesam-soja asperges over de pilav. Leg de eieren erop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker