Pilav
- Kneus de stengel citroengras.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit het citroengras en de kurkuma circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes boven de pan. Gaar de rijst in circa 18 minuten. Roer af en toe goed door.
- Snijd de bosui in ringetjes. Voeg de bosui en de taugé toe aan de rijst.
- Verwijder het citroengras.
Groene asperges
- Verwijder de houterige uiteindes van de asperges. Omwikkel de asperges met de plakjes katenspek.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de asperges rondom in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Voeg de laatste 5 minuten de bruine basterdsuiker, sesamzaadjes en de sojasaus toe.
Eieren
- Breng een pannetje met water aan de kook.
- Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel en halveer de eieren.
Serveren
- Verdeel de pilav over borden. Verdeel de sesam-soja asperges over de pilav. Leg de eieren erop.
0 reacties