Mangotango-vlaai

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Mangoroom
Breng drie vierde van de mangopuree aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de mangopuree. Roer de eidooiers met de suiker los, voeg de bloem en de rest van de mangopuree toe. Schenk de kokende mangopuree bij de eidooiers, roer goed door en schenk terug in de pan. Kook circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de mangoroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Vlaaideeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm, haal de pan van het vuur en los het gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Snijd de rest van het deeg van de rand. Verdeel de mangoroom over de bodem en bak de vlaaibodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel over de vlaaibodem.

Mangotango-salsa
Schil de mango’s, kiwi en de papaja en snijd het fruit in blokjes en meng met de ananasjam en de sambal. Verdeel de salsa over de slagroom.

Mango-krokantjes
Meng voor de mango-krokantjes de witte basterdsuiker met de mangopuree. Smelt de boter en meng samen met de mangopuree en de bloem tot een glad beslag. Laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het beslag in circa 10 minuten krokant. Breek het krokant gebakken beslag in stukken en steek ze in de vlaai.

Ingredienten

1
Porties

Mangoroom

  • 500 ml mangopuree
  • 1 vanillestokje
  • 4 eidooiers
  • 80 g suiker
  • 2 el bloem

Vlaaideeg

  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 200 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 30 g boter

Slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker

Mangotango-salsa

  • 2 mango's
  • 1 kiwi
  • 100 g papaja
  • 4 el ananasjam
  • 1 el sambal

Mango-krokantjes

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 40 ml mangopuree
  • 50 g boter
  • 1 el bloem

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • vlaaivorm
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • bakpapier
  • bakplaat
Geef je waardering
0