De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mangotango-vlaai

90 MIN
Mangotango-vlaai

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Mangoroom
Breng drie vierde van de mangopuree aan de kook. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de mangopuree. Roer de eidooiers met de suiker los, voeg de bloem en de rest van de mangopuree toe. Schenk de kokende mangopuree bij de eidooiers, roer goed door en schenk terug in de pan. Kook circa 2 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de mangoroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Vlaaideeg
Verwarm de melk met de suiker tot handwarm, haal de pan van het vuur en los het gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi het zout over de rand. Meng in het kuiltje de boter en het melk-gistmengsel. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Vet de vlaaivorm in en bekleed met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Snijd de rest van het deeg van de rand. Verdeel de mangoroom over de bodem en bak de vlaaibodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Slagroom
Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel over de vlaaibodem.

Mangotango-salsa
Schil de mango’s, kiwi en de papaja en snijd het fruit in blokjes en meng met de ananasjam en de sambal. Verdeel de salsa over de slagroom.

Mango-krokantjes
Meng voor de mango-krokantjes de witte basterdsuiker met de mangopuree. Smelt de boter en meng samen met de mangopuree en de bloem tot een glad beslag. Laat circa 15 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het beslag in circa 10 minuten krokant. Breek het krokant gebakken beslag in stukken en steek ze in de vlaai.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker