Koe lo kai (zoetzure kip)

51
Gemiddeld
Koe lo kai (zoetzure kip)

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Marinade
Meng de sojasaus met de wijn en de suiker. Snijd de kipfilet in blokjes en laat circa 30 minuten marineren.

Saus
Breng de tomatenketchup, azijn, water, worcestersaus en suiker aan de kook. Roer het aardappelzetmeel aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de saus. Kook circa 2 minuten al roerende door.

Koe lo kai
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer ze in water met zout. Verhit de frituurolie. Kluts de eieren. Haal de kip uit de marinade. Wentel de kip door het ei en het aardappelzetmeel. Frituur de kip goudbruin en laat de kip uitlekken op keukenpapier. Schil en snijd de ananas in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de lente-ui in ringen. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en lente-ui. Voeg de ui, pepers en ananas toe en warm goed door.

 

Ingredienten

4
Personen

Marinade

  • 3 el sojasaus
  • 3 el witte wijn
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 250 g kipfilet

Saus

  • 3 el tomatenketchup
  • 1 el rijstazijn
  • 100 ml water
  • 2 tl worcestersaus
  • 3 el suiker
  • 1 el aardappelzetmeel
  • 80 ml water

Koe lo kai

  • 300 g witte rijst
  • 1 broccoli
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 0.25 ananas (circa 400 g)
  • 1 ui
  • 0.5 groene peper
  • 0.5 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lente-ui

Extra nodig

  • keukenpapier
  • frituur
Koe lo kai (zoetzure kip)
Geef je waardering
51