Kiwi-lime pie

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
40 minuten totale tijd
Bretonse koek
Roer het ei los. Meng de boter en de witte basterdsuiker met de mixer en mix het ei erdoor. Meng de bloem met het zout, rasp van een citroen en het bakpoeder. Voeg de bloem toe aan het botermengsel. Kneed het deeg eerst met de mixer en daarna met je handen tot een soepel deeg. Als het deeg te zacht is geworden laat het dan in plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bak de bodem in circa 18 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Limoen-kiwicrème
Schil voor de banketbakkersroom de kiwi’s, snijd ze in stukken en pureer ze met het sap van een limoen. Breng drie kwart van deze puree met de helft van de suiker aan de kook. Roer de overgebleven puree met de rest van de suiker door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Giet de kokende puree op de eidooiers, schenk alles weer terug in de pan en kook circa 1 minuut door. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie kort afkoelen. Klop de boter luchtig met de poedersuiker. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een luchtige limoen-kiwicrème. Schep de crème in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit een spiraal op de Bretonse koek.

Glanslaag
Week de gelatine in ruim water. Breng het water, suiker en het sap van een citroen aan de kook tot de suiker is opgelost. Roer de jam erdoor. Haal de pan van het vuur en los de geweekte blaadjes gelatine erin op. Roer goed door en zeef de gelei. Laat de glanslaag afkoelen tot 40 ºC.

Opbouw
Schil en snijd de kiwi’s in plakjes. Verdeel de plakjes kiwi over de limoen-kiwicrème en lak de kiwi af met de glanslaag.

Ingredienten

1
Porties

Bretonse koek

  • 0.5 ei
  • 160 g zachte boter
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 260 g bloem
  • 1 citroen
  • zout
  • 1 tl bakpoeder

Limoen-kiwicrème

  • 250 g kiwi's
  • 1 limoen
  • 100 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Glanslaag

  • 2 blaadjes gelatine
  • 170 g water
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 140 g abrikozenjam

Garnering

  • 6 kiwi's

Extra nodig

  • handmixer
  • bakpapier
  • sprinvorm van 25 centimeter
  • extra boter om in te vetten
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • plasticfolie
  • staafmixer
Geef je waardering
0